Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополиту УПЦ (МП) у Сумах СБУ висунула підозру

    27 лютого 2024 року митрополит УПЦ (МП) у Сумах Євлогій (Гутченко) звернувся до священнослужителів єпархії з проханням молитов за нього у зв’язку з підозрою, висунутою Службою безпеки України.

    У зверненні, опублікованому пресслужбою Сумської єпархії УПЦ (МП), єрарх не розкриває деталей підозри, але зазначає, що вважає її безпідставною.

    Митрополит Євлогій закликав віруючих до молитовної підтримки, аби “Господь укріпив мою віру, міцність духу та дарував мудрість не скоїти помилок у цьому випробуванні”.

    “Сьогодні, коли на нашу Церкву та її вірних чад ллються брехливі наклепи, а з кожним днем зростає кількість погроз та нагнітається ситуація, моя душа і серце звертаються до Бога, шукаючи у Нього утіхи та сили. Моя архієрейська совість не дозволяє мені піддатися цим нападкам і визнати вину за діяння, яких я не скоював. Я вірю, що правда Божа переможе, але для цього мені потрібна ваша підтримка та молитовна допомога”, – йдеться у зверненні.

    Він також закликав віруючих “зберігати віру та любов у наших серцях”.

    Нагадаємо, священнослужителі чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті отримали підозри від СБУ. Також, СБУ провела обшук у митрополита УПЦ (МП) Феодосія.

    Найсвіжіше

    Популярне