Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Московський аплодує погрозам Путіна щодо ядерної війни проти Заходу

    Чогось нового у своєму щорічному зверненні до Федеральних зборів воєнний злочинець Путін не сказав. Проте пролунало воно за два тижні до його президентських “виборів” 17 березня.

    Саме це мало вирішальне значення, адже Путін іде на п’ятий термін правління Росією – до 2030 року. Тому левова частка цьогорічного звернення до Федеральних зборів, на відміну від торішнього, була присвячена соціальним питанням. Простіше кажучи, роздаванню грошей.

    У промові Путін сьогодні виступив із різким попередженням західним країнам, застерігши від розгортання військ в Україні та наголосивши на потенціалі ядерного конфлікту.

    Путін наголосив на здатності Росії завдати ударів по цілях на Заході, якщо її спровокують, посилюючи напруженість на тлі триваючої війни в Україні, пише Ортодокс Таймс.

    Серед присутніх був Патріарх Московський Кіріл, який сидів на чільному місці, підтверджуючи непохитну підтримку його та Російської Православної Церкви участі Росії у війні з Україною.

    Також були присутні відомі діячі Російської Церкви, які засвідчили єдність у своїй позиції, зокрема митрополит Воскресенський Григорій, перший вікарій Патріарха Московського, митрополит Волоколамський Антоній, керуючий Відділом зовнішніх церковних зв’язків, митрополит Сімферопольський Тіхон, і  Легойда, який виконує обов’язки голови Відділу по зв’язках церкви з суспільством і ЗМІ.

    Попередження Путіна, яке прозвучало на тлі найбільшого розриву між Росією та Заходом після Кубинської ракетної кризи, повторило занепокоєння щодо прямого зіткнення між НАТО та Росією. Він розкритикував втручання Заходу у, на його думку, «внутрішні справи» Росії, застерігши від недооцінки наслідків таких дій.

    Він також згадав запропоновану президентом Франції Еммануелем Макроном у понеділок ідею відправлення в Україну сухопутних військ з європейських країн-членів НАТО — пропозицію, яку швидко відхилили Сполучені Штати, Німеччина, Великобританія та інші.

    Путін підкреслив, що Росія володіє зброєю, здатною досягати західних цілей, що підвищує привид ядерного конфлікту. Він підкреслив модернізацію ядерного арсеналу Росії та розвиток гіперзвукової зброї, заявивши про готовність Росії захищатися.

    Проводячи історичні паралелі, Путін згадав минулі вторгнення в Росію таких діячів, як Адольф Гітлер і Наполеон Бонапарт, попереджаючи, що сучасні наслідки будуть більш серйозними. Він критикував західних політиків за їхню уявну відстороненість від реалій війни, закликаючи їх враховувати проблеми безпеки Росії.

    На завершення Путін закликав збільшити військову присутність уздовж західного кордону Росії у відповідь на рішення Фінляндії та Швеції прагнути до членства в НАТО.

    Промова, яка відбулася напередодні президентських виборів у Росії, підкреслила відданість Путіна агресивній політиці.

    Це вже не вперше Путін фактично прямо заявляє про готовність застосувати ядерну зброю. Всі пам’ятають його погрози від 2018 року: “Ми потрапимо до раю, а вони просто здохнуть”. Хоча зазвичай ця “ядерна” роль у Кремлі відведена божевільному заступникові Радбезу РФ Медведєву, який ледь не кожного тижня обіцяє вдарити ядерною зброєю по Києву, Берліну, Лондону та Вашингтону.

    Найсвіжіше

    Популярне