Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ (МП) Лука має намір провести ходу в Запоріжжі на підтримку “братніх народів” і РПЦ

    15 лютого 2024 року Запорізька єпархія УПЦ (МП) планує провести Хресну ходу на підтримку вірності традиціям Християнської моралі “братніх народів” і РПЦ. Відповідний лист з інформацією про заплановану Хресну ходу розміщено на офіційних сторінках запорізької єпархії УПЦ (в єдності з МП) в Фейсбук та Інстаграм.

    Як зазначається,  митрополит Лука інформує секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва про Хресну ходу у підтримку вірності традиціям моралі РПЦ, інформує Акцент.

    “Дорогі моєму серцю, вірні чада, Запорізької єпархії! Закликаю Вас взяти участь 15 лютого 2024 року у загальноєпархіальному Хресному Ході, на підтримку вірності традиціям Християнської моралі братських народів. Відповідні звернення щодо проведення масового заходу у ці хвилини подається до Запорізької міської ради”, — відзначається в повідомленні Луки російською мовою.

    Час заходу: 9:00- 10:30. Хресна хода має завершитися молебнем вірності традиціям Християнської моралі “Руської православної церкви”.

    “Реакція міської ради на такий захід у прифронтовому місті поки не відома. Але видається, що в умовах війни з російською федерацією такий захід може нести небезпеку та провокації”, – зазначає видання.

    Повідомлення вже видалено із Фейсбук-сторінки УПЦ (МП).

    Раніше митрополит Лука тимчасово “відмовився” від РПЦ, але дистанціювався від свого звернення.

    Найсвіжіше

    Популярне