Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Представники УПЦ (МП) звинувачують гендиректора Києво-Печерської лаври у розпалюванні релігійної ворожнечі

    Представники Києво-Печерської лаври УПЦ МП звернулися до Печерського управління поліції Києва із заявою про вчинення кримінального правопорушення генеральним директором заповідника «Києво-Печерська лавра» Максимом Остапенком.

    Про це повідомляє glavcom.ua

    За словами адвоката митрополита Павла Микити Чекмана, у діях Остапенка вбачається склад злочину, передбаченого ч. 2 ст. 161 КК України, зокрема релігійної ворожнечі.

    Чекман зазначив, що Остапенко в інтерв’ю «Українському радіо» заявив про наявність у Києво-Печерській лаврі, крім російського імперського наративу, ще й радянсько-КГБістського наративу, який втілювала частина УПЦ МП.

    Генеральний директор лаври також висловив припущення, що під рясами священнослужителів УПЦ МП можуть бути погони ФСБ.

    Адвокат митрополита Павла стверджує, що у висловлюваннях Остапенка є всі ознаки вчинення кримінального правопорушення. Він також звинуватив Остапенка у розпалюванні релігійної ворожнечі та підтримці Православної церкви України в її спробах насильницької зміни релігійних громад підлеглості з УПЦ МП до ПЦУ.

    Чекман звернув увагу на те, що Остапенко використовує лексеми «радянсько-КГБіський наратив», «РПЦ», «погонів ФСБ», «сепаратистській антидержавницькій діяльності УПЦ МП», пов’язуючи УПЦ (МП) з діяльністю країни-агресора та її спецслужбами. За словами адвоката, це становить пропаганду нетерпимості до УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне