Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    У придорожній каплиці на Житомирщині невідомі вдруге відбили голову статуї Діви Марії: що відомо

    У придорожній каплиці поблизу села Новий Завод Пулинської громади невідомі вдруге відбили голову статуї Діви Марії — реконструкцію релігійна громада зробити не може, оскільки голову статуї поки що не знайшли. У поліції зафіксували звернення.

    Про те, що статуї Діви Марії в придорожній каплиці відбили голову, написав 17 січня на своїй сторінці у мережі Facebook священник Конкатедрального собору святої Софії в Житомирі Віталій Безшкурий.

    У коментарі Суспільному Староста Новозаводського старостинського округу Ірина Гарбузюк розповіла, що голову статуї Діви Марії невідомі відбили вже вдруге. Вперше це сталося влітку 2023 року.

    “Тоді статую вдалося своїми силами реставрувати, бо її голова, яку вандали відбили, лежала поруч. Місяць тому статуї знов відбили голову, і вона так і стоїть пошкоджена, бо цього разу голову ми не знайшли. Люди шукали її всюди, де могли, але не знайшли”, — сказала Ірина Гарбузюк.

    За її словами, статую Діви Марії у придорожній каплиці на повороті до села Новий Завод близько чотирьох років тому встановили власним коштом релігійні громади навколишніх сіл.

    “У нас тут Костел непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії і Діва Марія в нас тут дуже пошановується. Тому й статую її тут поставили. Там гарно — люди самі доглядають цю територію каплиці. І тут таке сталося. Люди написали заяву в поліцію, але результатів розслідування мені поки що не повідомляли”, — розповіла Ірина Гарбузюк.
    Речниця поліції Житомирщини Вікторія Дубовик підтвердила Суспільному, що в поліції зареєстрували звернення.

    “До відділу поліції №4 у Хорошеві звернувся чоловік, який повідомив, що на автошляху поблизу села Новий Завод Пулинської громади невідомі пошкодили скульптуру. Наразі поліція перевіряє та встановлює обставини правопорушення. Також встановлено, що дана скульптура не перебуває на балансі у місцевих органах влади і не внесена в реєстр як пам’ятка культури. Ніхто з власників не звертався”, — поінформувала Вікторія Дубовик і додала, що правоохоронці просять людей, які були свідками правопорушення, звернутися до поліції.

    Найсвіжіше

    Популярне