Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Богослов про РПЦ: Це маніхейська організація, що проповідує російський релігійний нацизм

    Московський патріархат позбавив сану протоієрея Алексія Уминського, що вважався одним з найбільш ліберальних священиків у РПЦ. Уминський дотримувався стриманої позиції і ніколи не критикував керівництво Церкви. Проте, попри його помірковані погляди, йому все одно заборонили служіння. Це свідчить про те, що сьогодні в РПЦ немає місця для будь-яких проявів незалежності думки чи навіть лояльної критики.

    Богослов Юрій Чорноморець вважає, що якби сьогодні жили видатні діячі минулого століття, такі як митрополит Антоній Сурозький чи протоієрей Александр Шмеман, їх також позбавили б сану.

    “Почислили б на спокій та заборонили б митрополита Антонія Храповицького та всіх ієрархів, хто хоч трошки думав та діяв – від лібералів до кондових консерваторів. І чомусь попам із УПЦ слабо доходять дві прості істини: 1.сучасна РПЦ – безнадійно антихристова організація, яка систематично знищує кожного, хто вірний Євангелію хоч на йоту, а світською мовою – це маніхейська за віросповіданням організація, що проповідує російський релігійний нацизм та закликає до геноциду українців та всього українського (ми для них іуди, що продалися Заходу і вони хочуть всіпих репресувати, навіть найбільших в Україні русофілів – хоча останні в це чомусь не вірять, бо то ж тисячу разів було в минулому, а зараз нібито не має статися! 2.Сучасна УПЦ є частиною РПЦ і перебувати у організації, яка не змогла усамостійнитися від сучасних нацистів – це не вірність канонам, це повна відсутність совісті та євангельського розуму”, – зауважив Чорноморець.

    Нагадаємо, у Москві заборонили у служінні протоєрея РПЦ Уминского. Він відкрито виступає проти війни в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне