Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    На Чернігівщині затримали серійного обкрадача сільських храмів

    Співробітники кримінальної поліції Чернігівського райуправління поліції викрили зловмисника, причетного до крадіжок із двох церков, а також із майже 10-ти дачних та житлових будинків у Чернігівському районі.

    Про це повідомляє сайт «Оперативна Україна інфо».

    12 січня до поліції звернувся чернігівець з заявою про крадіжку із його будинку в селі Чернігівського району, який використовувався як дача. У період відсутності господаря зловмисник проник до будівлі та обікрав її.

    На місці події працювали слідчо-оперативна група, а також оперативники кримінальної поліції району. Невдовзі поліцейські встановили та затримали 33-річного раніше судимого мешканця району. У зловмисника вилучили викрадене майно потерпілого, а також знаряддя злочину.

    У ході подальшої роботи поліцейські встановили, що затриманий причетний загалом не менш як до десятка крадіжок, переважно з дач та приватних будинків.

    Всюди він проникав до помешкань шляхом віджиму пластикових вікон, викрадав гроші та цінні речі, а також харчові продукти.

    Також встановили причетність зловмисника до проникнень у дві сільські церкви в різних населених пунктах Чернігівського району.

    В одному з храмів фігурант заволодів грошовими пожертвами з дерев’яних скриньок, в іншому – готовими до відправки пакунками волонтерської допомоги парафіян для ЗСУ.

    Поліцейські затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПКУ. Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури оголосив фігуранту про підозру у вчинені крадіжок в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч.4 ст. 185 ККУ). Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

    Триває досудове розслідування.

    Найсвіжіше

    Популярне