Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського Патріарха в Україні співслужив митрополиту Іспанії і Португалії

    У неділю, 14 січня, у Кафедральному храмі міста Мадрид, церкві святого ап. Андрія Первозванного та св. вмч. Димитрія, відбулась Божественна літургія, під час якої Екзарх Вселенського Патріарха в Україні преосвященний Єпископ Команський Михаїл, співслужив високопреосвященному Митрополиту Іспанії і Португалії Віссаріону.
    Цей важливий момент об’єднав представників різних громад – греків, іспанців, українців та болгар, які зібралися, щоб взяти участь у святковому богослужінні. Разом з владиками молились пресвітер Апостолос Тсандос з Митрополії Димитріади (Греція) та протопресвітер Ігор Кметик.
    Ця Літургія стала початком робочої поїздки Єпископа Михаїла Команського до Іспанії.
    Єпископ Михаїл презентував нове видання Апостола-апракоса Митрополиту Віссаріону та передав примірники цієї книги для богослужбового вжитку українськими парафіями митрополії. Також Екзарх Вселенського Патріарха в Україні привітав Митрополита Вісаріона з третьою річницею з дня обрання Синодом Вселенського Патріархату на кафедру Іспанії та Португалії Sacra Metrópolis Ortodoxa de España y Portugal – Patriarcado Ecuménico.
    У світлі майбутніх видавничих проєктів, заплановано провести робочі зустрічі з Митрополитом Віссаріоном для консультацій і уточнення літургічних особливостей богослужбового уставу Патріаршого Храма святого Георгія у Константинополі. З огляду на минулий досвід служіння владики Митрополита Віссаріона, як Великого Архімандрита Великої Христової Церкви, він має глибоке розуміння богослужбової традиції Вселенського Патріархату, детальне ознайомлення з якою, сприятиме плідній роботі над подальшими ініціативами Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні з перекладу богослужбової літератури.
    У рамках робочої поїздки Єпископа Михаїла заплановані зустрічі з представниками духовенства та української діаспори. Владика Михаїл, з благословення Високопреосвященного Митрополита Іспанії і Португалії Віссаріона, ознайомиться з діяльністю українських парафій Іспанії.
    Важливо також зазначити, що Апостол-апракос, який владика Михаїл передав владиці Віссаріону, виданий за фінансової підтримки Української Православної Церкви США (Вселенський Патріархат) Ukrainian Orthodox Church of the USA Українська Православна Церква США.
    Це ще один приклад співпраці та підтримки між українськими православними громадами та єрархами Вселенського Патріархату, в різних країнах світу.

    Найсвіжіше

    Популярне