Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Одіозний митрополит Лука (Коваленко) оголошує розрив стосунків з РПЦ і назвав Гундяєва Юдою

    Митрополит УПЦ (МП) в Запоріжжі Лука (Коваленко) оголошує розрив стосунків з РПЦ, а патріарха Кіріла (Гундяєва) назвав Юдою.

    12 січня, близько 16 години, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука оголосив про розрив стосунків з РПЦ та її керівництвом на чолі з патріархом Кірілом. У своєму зверненні він засудив дії РПЦ, яка за його словами перетворилася на “хижака, що пожирає все навколо”, та анексувала частину Запорізької єпархії (Бердянської єпархії), утворивши окрему Скадовську.

    Також Лука заявив, що відмовляється від членства в синодальних комісіях РПЦ та розриває зв’язки з її керівництвом та духовенством до їх “повного покаяння”.

    Правда це “перевзування” тривало менше години, адже саме повідомлення із різкими заявами і капелькою адекватності вже зникло із сторінки Запорізької єпархії УПЦ (МП). Мабуть, Лука отримав від керівництва РПЦ “по шапці” і вирішив видалити свою творчість.

    Що ж, ситуація стає дедалі цікавішою, а митрополит Лука не вважає за потрібне якось реагувати на крадіжку його єпархії Моспатріархатом.

    Коваленко є одним із найбільш проросійських єрархів серед УПЦ (МП), разом із Снігірьовим, Паканичем, Єлецьких. Раніше митрополит Лука відмовляв у відспівуванні дитини, яка була хрещена в УПЦ КП. також він помічений у скандалі із зеленим коридором з Маріуполя, де він виправдовував російські обстріли мирних людей в цьому коридорі, даючи інтерв’ю роспропаганді.

    Найсвіжіше

    Популярне