Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ без пастви: на Різдво у росії до храмів прийшло близько 1% росіян

    У росії на Різдво, 7 січня до храмів прийшло приблизно лише 1,4 млн осіб. Вказана кількість становить приблизно 1% населення Російської Федерації.

    “В урочистостях у шести тисячах населених пунктів Російської Федерації взяли участь понад 1,4 млн осіб. У нових суб’єктах РФ проведено у 72 населених пунктах 167 заходів, присвячених святкуванню Різдва Христового, у яких взяли участь понад 12,7 тисяч осіб”, – повідомив Интерфакс із посиланням на офіційну представницю російського МВС Ирину Волк.

    Така низька відвідуваність храмів – це звичні для “православної” Росії показники. Наприклад, у 2021 році великодні богослужіння відвідали 1,6 млн росіян. На початку 2022 року участь у різдвяних богослужіннях взяли все ті ж 1,4 млн мешканців РФ.

    Ця статистика ще раз підтверджує, що православ’я не є популярною релігією у росії, а патріарх Московський Кіріл — залишився майже без пастви.

    Нагадаємо, у Москві заборонили у служінні протоєрея РПЦ Уминского, який виступав проти війни. Також Путін провів Різдво із сім’єю «десантного батюшки», якого ліквідували на війні в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне