Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Путін провів Різдво із сім’єю «десантного батюшки», якого ліквідували на війні в Україні

    Лідер окупантів зустрів Різдво із сім’єю “десантного батюшки” Михаіла Васільєва, якого українські захисники ліквідували восени 2022 року.

    Про це повідомляють росЗМІ.

    Сім’ї загиблих загарбників, з якими путін зустрів Різдво в храмі у своїй резиденції в Ново-Огарьово, серед них була сім’я настоятеля храму при Ракетних військах стратегічного призначення (РВСП). Такими пропагандистськими акціями кремлівський диктатор намагається підтримати морально-психологічний стан загарбників, які відправляються в Україну на війну і пов’язати Різдво з війною проти українців.

    Путін спочатку провів півгодинну бесіду з родичами ліквідованих окупантів рф на війні в Україні, а потім разом із ними відвідав “богослужіння” РПЦ в храмі Спаса Нерукотворного Образа на території Ново-Огарьово. Спочатку путін подякував сім’ям за те, що їхні родичі пішли на загарбницьку війну, а потім “помолився” в храмі Моспатріархату.

    “Хотів би, щоб наша зустріч була ясним, зрозумілим сигналом”, – сказав путін перед різдвяною службою.

    Найчисленнішою на зустрічі була сім’я настоятеля храму при Ракетних військах стратегічного призначення Михаіла Васильєва – його вдова привезла п’ятьох із шести дітей до путіна. Ніхто із них не бачить нічого поганого у загарбницькій і злочинній війні рф в Україні.

    Васильєв був ліквідований у листопаді 2022 року в Херсонській області України. Кремлівські ЗМІ називали його “десантним батюшкою”. До того Васільєв їздив на війни в Чечню і Сирію, але там йому щастило більше. Васильєв став широко відомим під час мобілізації в рф, порадивши росіянкам народжувати більше синів, щоб не боятися відправляти їх на війну. Він посмертно нагороджений званням “героя Росії”.

    Від РПЦ на зустрічі був присутній, а потім проводив службу архієпископ Одинцовський та Красногорський Фома.

    Раніше у підмосков’ї поставили пам’ятник Васілєву, а на його похоронах був патріарх Московський. РПЦ використала поховання для пропаганди.

    «Те, що відспівування буде не в храмі, де служив о. Михаїл, а в храмі патріарха (Кіріла, – ред.), означає його посмертну приватизацію патріархією для своїх військово-патріотичних маніпуляцій», – прокоментував богослов Кураєв похорон Васілєва. Він впевнений, що у патріарха Кіріла «вистачить цинізму сльозоточити на похоронах священника, у якого він забрав відновлений ним храм».

    Нагадаємо, богослов, архімандрит РПЦ Кирило Говорун підкреслив, що ліквідований в Україні протоєрей РПЦ не піклувався про душі росіян, а був співучасником злочинів.

    Найсвіжіше

    Популярне