Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    У Москві з пафосом попрощалися з «десантним батюшкою»

    У середу, 9 листопада, в кафедральному соборному храмі Христа Спасителя Москви очільник РПЦ патріарх Кіріл звершив чин відспівування новопреставленого протоєрея Міхаіла Васільєва, якого називали «десантним батюшкою».

    Священник РПЦ «прийняв» смерть 6 листопада в Україні під час «виконання пастирських обов’язків», повідомляє сайт РПЦ.

    У храмі, біля труни, були встановлені прапори Російської Федерації, ВДВ та РВСН, портрет покійного, зірка «Гєроя Росії», церковні, державні та відомчі нагороди протоєрея Міхаіла Васільєва. Також були встановлені вінки від президента Російської Федерації, патріарха Московського, ВДВ, РВСН, громадських та церковних організацій.

    «Ми проводимо в останній земний шлях отця Міхаіла – священника, який ніби розділив своє серце на дві частини, і одну повністю присвятив Церкві і був вірний їй навіть до смерті, а другу частину віддав Збройним силам і був вірний своїй любові до Збройних сил також до смерті», – заявив патріарх Кіріл.

    За його словами, «отець Міхаіл здійснив подвиг, який ми всі сьогодні визнаємо як особливе діяння».

    «Другу частину свого серця віддав збройним силам і служінню, щоб життя військовослужбовців було перейнято не лише дисципліною, що необхідне виконання військового обов’язку, але й християнської вірою. Тому що подвиг вимагає не тільки механічного виконання наказу – подвиг вимагає віддачі душі, свого серця, думок своїх; без цього подвиг не може бути здійснено», – зазначив очільник РПЦ.

    На заупокійному богослужінні були присутні в.о. командувача ВДВ Росії; заступник командувача ракетних військ стратегічного призначення; інші російські генерали та офіцери.

    Найсвіжіше

    Популярне