Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Відроджується історична громада Святої Трійці в Чикаго

    Через п’ять років після аукціону та банкрутства історичної церкви громади Святої Трійці в Чикаго у середу, 20 грудня, громада Вселенського патріархату почала  відроджуватися з архієрейським благословенням митрополита Чиказького Нафанаїла і освяченням нової церкви.

    Про це повідомляє сайт Світло Фанара.

    З митрополитом Натанаїлом, кардиналом Купічем з Римсько-католицької архієпархії Чикаго, отцем Робертом Шульцем з Римо-католицької громади Св. Беатріче, мером і президентом селища Шиллер Парт Ніком Кайафасом, директором поліції Томасом Фрагакісом, Єпископ Гексамілу Тимофієм та архідияконом Базиліосом Смітом.

    Церемонія відбулася після того, як наприкінці вересня громада оголосила про успішне придбання нерухомості в Шиллер Парк, штат Іллінойс. Громаді Святої Трійці назавжди належить ділянка за адресою Авенго Авеню 10050 у Шиллер Парку.

    Голова ради громади Дімітріс Ласердас сказав, що «до сьогоднішнього дня радість наших парафіян неможливо описати словами. Ми справді щасливі відчути доброту та щедрість Римсько-Католицької Архієпархії. Провід і настанова митрополита Нафанаїла, а передусім глибока віра наших парафіян, які ніколи не втрачали надії в цей неспокійний період нашої парафії».

    Після аукціону та процесу банкрутства священики, парафіяни та персонал звільнили комплекс будівель церкви в січні 2020 року. Обмежена кількість служб проводилася в різних місцях з невеликою кількістю парафіян до тих пір, поки громада не уклала угоду з римо-католицькою архідієцезією Чикаго спочатку про оренду, а згодом про купівлю костельного комплексу св. Марія Горетті.

    Митрополит Чиказький Нафанаїл сказав, що «я все ще глибоко зворушений вірою, надією та любов’ю народу Пресвятої Трійці протягом останніх п’яти років. Я вважаю сьогоднішній день вірним знаком того, що Христос, любов якого до нас триває вічно, ніколи не покидає нас навіть у найскрутніші хвилини. Я також глибоко вдячний  кардиналу Блезу Купічу та Чиказькій архієпархії. Без таких прикладів християнської солідарності та дружби не було б сьогоднішнього дня».

    Нагадаємо, Вселенський патріарх взяв участь у презентації нової книги архієпископа Австралії.

    Найсвіжіше

    Популярне