Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх взяв участь у презентації нової книги архієпископа Австралії

    У Константинополі, а саме в урочистій залі Консульства Греції (Sismanogleio Megaron), відбулася перша офіційна презентація книги нового богословського тексту архієпископа Австралійського Макарія.

    На заході були присутні Вселенський патріарх Варфоломій разом із великою кількістю єрархів та громадян, повідомляє  orthodoxtimes.com 

    Модератором презентації книги був митрополит Димитрійський Ігнатій, а серед доповідачів нової книги архієпископа Австралії були професор канонічного права та колишній декан теологічного факультету Університету Аристотеля в Салоніках Теодорос Джангос і професор конституційного права Евангелос Венізелос.

    Нова багатосторінкова праця високоповажного Архиєрея Вселенського престолу та відомого автора становить комплексне богословське, еклезіологічне та історико-канонічне дослідження, яке з науковою методологією та богословською послідовністю досліджує низку критичних питань, які хвилювали Церкву останнім часом.

    Як підкреслює Вселенський Патріарх Варфоломій у пролозі книги: «це дослідження починається з історичного минулого, але потім стикається з тим, що стосується православного світу та богословської думки сьогодні».

    По суті, це зрілий текст, який роздумує над душпастирськими турботами та ієрархічним свідченням в епоху, коли робляться спроби фальсифікації правди та спотворення історії. Водночас ця нова книга може бути закликом до кожної людини доброї волі до діалогу, спрямованого на єдність Православної Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне