Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ взяв участь у презентації марки «Українські колядки у Києво-Печерській лаврі»

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 22 грудня в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври взяв участь у презентації та спецпогашенні марок «Українські колядки у Києво-Печерській Лаврі», які присвячені річниці звершення Православною Церквою України першої Різдвяної літургії у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

    Предстоятеля супроводжував виконуючий обов’язки намісника Лаври архімандрит Авраамій, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    У заході також взяли участь генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський, директор Національного заповідника Києво-Печерська Лавра Максим Остапенко, голова комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, автор випуску – заслужений художник України Миколай Кочубей, численні гості та журналісти.

    Звертаючись до присутніх зі словом Його Блаженство, зокрема, сказав, що навіть така маленька річ, як поштова марка, може єднати українців і надихати для подальшої боротьби. Також Предстоятель зазначив про важливість надії на Бога, Який не покинув нас і неодмінно допоможе нам перемогти зло, котре увірвалося в наш дім. Окрім того, Митрополит Епіфаній наголосив, що українці ніколи не повернуться у рабські пута, як церковні, так і державні.

    Нагадаємо, понад 4000 колядників прославляли Різдво Христове в єпархіальному центрі Деви і Хунедоари. Також християнські лідери Святої землі просять якнайшвидше вирішити конфлікт в Газі.

    Найсвіжіше

    Популярне