Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Християнські лідери Святої землі просять якнайшвидше вирішити конфлікт в Газі

    Християнські лідери Єрусалиму об’єдналися для якнайшвидшого розв’язання питань, пов’язаних з війною в Газі та майбутніми різдвяними святами. Висловлюючи колективну позицію, патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ під час щорічної зустрічі з президентом Ізраїлю закликав до негайного припинення військової активності в регіоні, повідомляє 21 грудня 2023 року jerusalem-patriarchate.info.

    У своєму зверненні Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви підкреслив притаманні великим монотеїстичним релігіям загальні моральні цінності, святість кожного людського життя, а також наголосив на необхідності поваги до гідності, прагнення до свободи та безпеки для всіх мешканців Єрусалиму.

    «Лідери церков Святої Землі, об’єднані у своїй прихильності до миру, обізнані про поглиблену гуманітарну кризу і страждання безневинних цивільних осіб, які опинилися в розпалі конфлікту. Їхня молитва знаходить відгук як співчутлива відповідь на продовження насильства, від якого страждає регіон», − йдеться про ключове послання в словах предстоятеля Єрусалимської Православної Церкви.

    Як зазначається, глави християнських громад Єрусалима виступили «за діалог і примирення як єдині стійкі шляхи до миру», відкинувши ідею, що виявилася неефективною, вирішити конфлікт збройним шляхом. На тлі гуманітарної катастрофи, що розростається, було підкреслено необхідність діяти швидко, «не втрачаючи людських життів».

    У повідомленні йдеться також, що, розкриваючи зміст святкування Різдва Христового, що наближається, як свята «світла і надії», патріарх Феофіл висловив «колективне прагнення до кращого майбутнього, в якому спільні моральні та духовні цінності сприяють сумісному процвітанню».

    Як зазначається, Його Блаженство разом із християнськими лідерами Єрусалима висловили «побажання миру та доброї волі». «Їх спільна надія полягає в тому, що наступного Нового року буде встановлений ефективний і міцний мир, який принесе втіху Святій Землі», − йдеться у повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне