Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Опубліковане Різдвяне послання Польської Православної Церкви

    Наприкінці 2023 року, що невдовзі завершиться, Священний Собор Єпископів Польської Автокефальної Православної Церкви видав Різдвяне послання до духовенства, вірних та молоді.

    У повідомленні на сайті Польської Церкви митрополит Савва, архієпископи та єпископи висловили привітання з Різдвом Христовим.

    Митрополит Савва у своєму посланні згадав Євангеліє від Луки і нагадав про перші слова ангела до пастухів, які чували у Вифлеємі в ніч Різдва Христового. Добру звістку про народження Спасителя у місті Давида, яку їм оголосив ангел, викликала у пастухів велику радість і бажання поспішити до місця, де їм було явлено новонародженого Сина Божого. Митрополит підкреслив, що схожим чином щороку радіють православні вірні по всьому світі, святкуючи Різдво Христове.

    У подальшій частині послання предстоятель Польської Церкви розглянув значення Втілення Сина Божого, а також зміни, які воно принесло людству. Завдяки ньому людина отримала шанс єдності з Богом і здійснення добра. Проте, як зауважив Владика Савва, у сучасному світі дедалі частіше забувається про євангельські засади. Секуляризація і моральний розпад родини та суспільства є серйозною загрозою. У таких складних часах лише вірність вченню Христовому здатна зміцнити людей і народи.

    «На жаль, у сучасному світі цих дарів бракує. Сучасна людина забуває про Бога і керується бажанням володіти земними благами. Це сприяє втраті віри, надії, а часто й сенсу життя. Ось у цьому сучасна патологія. Секуляризація кладе свою печать на все божественне. Світ все занурюється в безодні гріха, зникає поняття добра. Людина забуває про „єдину потребу” (Лк. 10:42). А це є причиною розпаду суспільства, сім’ї та світового миру. Війна у наших кордонах в Україні, на Близькому Сході, в Азії, Африці, тощо», – йдеться в посланні.

    Митрополит також подякував Богові за дари, необхідні Церкві останнім часом – зокрема новий храм св. Софії у Варшаві, церкви в інших місцевостях та роботи, що тривають. Він запросив вірних разом вступати у новий 2024 рік, коли відзначатиметься 100-річчя автокефалії Польської Автокефальної Православної Церкви, наданої Вселенським патріархатом.

    Читайте також Різдвяне послання Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, а також Різдвяне послання патріарха Варфоломія.

    Loader Loading...
    EAD Logo Taking too long?

    Reload Reload document
    | Open Open in new tab

    Найсвіжіше

    Популярне