Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск згадав про дітей, загиблих в Україні, секторі Гази та Ємені

    Під час зустрічі з членами релігійного руху “Католицька акція” 15 грудня, Папа Франциск пригадав про дітей, які загинули через війни у світі, в тому числі і в Україні.

    Як повідомляє Укрінформ, Папа згадав про дітей, загиблих у війні РФ проти України. “Пам’ять про них спонукає нас бути світлом для світу, щоб доторкнутися до сердець багатьох, особливо тих, хто може зупинити спіраль насильства”, – сказав Франциск.

    У своїх зауваженнях Папа цитував похмурі статистичні дані про смерть дітей у різних конфліктах. “Ви знаєте, скільки дітей загинуло в секторі Гази в останній війні? Понад 3 000. А в Україні – понад 500, а в Ємені, за роки війни, тисячі”, – сказав Папа.

    За даними ЮНІСЕФ, у секторі Гази було вбито понад 5 000 дітей і ще тисячі поранені.

    Повідомлення Папи Франциска нагадує про вплив війни на невинне життя. Його слова закликають міжнародне співтовариство до відновлення співчуття і зусиль щодо захисту найбільш уразливих, зокрема дітей, від насильства. Послідовно виступаючи за припинення конфліктів в Україні, секторі Гази, Ємені та інших регіонах, Франциск продовжує захищати позицію Католицької Церкви про ненасильство і повагу до людської гідності всіх людей.

    Нагадаємо, папа Франциск розповів, де хоче бути похований. Також президент Франції запросив Франциска на відкриття після реставрації Нотр-Даму.

    Найсвіжіше

    Популярне