Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Необхідно перекласти англійською й поширювати, — Цимбалюк про книгу з військовою пропагандою від РПЦ

    Книгу з військовою пропагандою про службу в армії, “ворогів Росії” і відпущення гріхів за смерть на війні, видану Російською православною церквою (РПЦ), слід перекласти англійською мовою та розповсюджувати у всьому світі. У збірнику церква чітко підтримує воєнні дії. До того ж — не тільки проти України.

    Про це 4 грудня в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів журналіст Роман Цимбалюк.

    “Цю збірку необхідно терміново перекладати англійською мовою і поширювати в США та інших країнах, тому що чомусь багато хто досі думає, що РПЦ і представництво РПЦ в Україні займаються тим, що Богу моляться. Можливо, вони моляться, тільки Бог у них — Путін, який є дияволом”, — сказав він.

    Журналіст наголосив, що церква відверто “благословляє на участь у війні”, однак не тільки проти України.

    “Ти маєш завжди коритися, ти маєш копати окопи… А якщо врахувати, що російський державний телевізор призначає головним ворогом США, то це все тим паче має бути донесено до західної громадськості”, — акцентує він.

    Цимбалюк зазначив, що російська агентура на Заході продовжує дезінформувати громадськість, стверджуючи, що в Україні нібито відбувається утиск православ’я.

    “І якщо перекласти цю збірку, то там зрозуміють, що церквою в такій ситуації й не пахне. До всього, там же є один такий момент щодо стовідсоткового підпорядкування владі. За що, власне, РПЦ і московські попи ратують, нібито немає влади не від Бога. Так от, цей російський синодальний переклад зроблений з навмисними спотвореннями сенсів, бо в оригіналі написано, що “всяка душа підкоряється вищій владі, бо те не є владою, якщо не від Бога”. Погодьтеся, то є влада, якщо не від Бога — не одне й те саме, що вся влада від Бога. Думаю, кожен про це має подумати, якщо вашою державою керують божевільні діди 70+, для яких сенс — смерть, війна і смерть. Ця влада не може бути від Бога”, — підсумував Роман Цимбалюк.

    Найсвіжіше

    Популярне