Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    На Полтавщині священник УПЦ (МП) найняв охорону для храму, де проголосували за об’єднання з ПЦУ

    На сьогодні у Полтавській області є 5 громад, які на межі переходу від УПЦ (МП) до ПЦУ. Один священник УПЦ (МП) у Лохвицькій громаді найняв охорону, після того, як парафія проголосувала за об’єднання з ПЦУ.

    “Священник Московського патріархату незаконно утримує цей храм, наймає людей за кошти, щоб вони там вдавали, що нібито вони охороняють і нібито вони віряни. А люди увійти в храм не можуть”, — сказав митрополит Феодір в коментарі ЗМІ “Телеграф“.

    Об’єднання УПЦ (МП) із ПЦУ “стримує фанатичне духовенство, особливо, яке тримається своїх принципів. Вони не дозволяють людям вільно переходити, робити ці переходи, вільно робити ці збори, чинить тиск на вірян”, — додає митрополит.

    Він заявив, що попри те, що Українська православна церква заперечує свої зв’язки з Російською православною церквою, вони «все одно прив’язані до Росії, вони глибоко занурені у цю російську традицію і парадигму» і «це все маскування».

    Єрарх ПЦУ каже, що на сьогодні вплив Української православної церкви (в єдності з МП) у Полтавській області зменшився.

    “Усе російське православ’я пронизане шовіністичними, російськими, імперськими та націоналістичними ідеями. Будь-що, візьмете якесь свято і воно заражене ось цими російськими спотвореннями”, — сказав митрополит ПЦУ. Він додав, що заяви духовенства про те, що Богу можна молитися лише старослов’янською мовою — «це абсолютна єресь, яка втовкмачувалась у голови вірян».

    Нагадаємо, митрополити Переяславський і Полтавський очолили спільне богослужіння в Чорнухах. Також предстоятель ПЦУ відвідав Полтаву.

    Найсвіжіше

    Популярне