Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський продовжив свою місіонерську подорож у Республіці Бурунді

    Протягом трьох днів, з 30 листопада по 2 грудня, патріарх Александрійський продовжив свою насичену місіонерську подорож до Республіки Бурунді. Присутність патріарха принесла непохитну підтримку, розраду та відчуття надії, вселивши оптимізм у благословенний народ, а також започаткувавши різні благодійні ініціативи та внески на користь Александрійської Православної Церкви в Центральній Африці.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    У четвер, 30 листопада, патріарх Феодор взяв участь в Архієрейській Божественній літургії в соборі Успіння Пресвятої Богородиці в Бузумбурі, присвяченій святій пам’яті святих Андрія Первозванного і Фрументія Ефіопського. Божественну літургію очолив митрополит Аксумський Даниїл з дозволу місцевого архиєрея, митрополита Інокентія. Після Літургії відбулася дияконська хіротонія Маркеллоса Омбені з Демократичної Республіки Конго.

    Пізніше, у конференц-залі Святої Митрополії, патріарх поспілкувався з Радою директорів Православного університету прикладних технологій, зосередившись на питаннях зміцнення цілей Фонду. Він також провів зустріч з духовенством Святої Митрополії в Бурунді, під час якої обговорив актуальні питання.

    У другій половині дня Патріарх відвідав монастир Святого Арсенія Каппадокійського, де очолив вечірнє богослужіння. Офіційна вечеря, організована грецькою громадою Бужумбури, дала можливість патріарху зустрітися з усіма її членами.

    У п’ятницю, 1 грудня, патріарх відвідав посольство Єгипетської Республіки в Бурунді, користуючись своїм правом громадянина Єгипту проголосувати на президентських виборах. Пізніше в той же день він відвідав штаб-квартиру Грецької асоціації випускників, де дізнався про їх намір створити необхідну освітню інфраструктуру для підтримки вісімдесяти дітей щорічно.

    У суботу, 2 грудня, патріарх та його супровід вирушили до Бурамати, громади в провінції Бубанза, щоб відслужити патріаршу Божественну Літургію в церкві Святого Олексія. Після Літургії він урочисто відкрив нову будівлю Центру професійної орієнтації “Софоклео”. Цей центр зосереджується на навчанні молодих людей практичним мистецтвам, таким як шиття та надання першої медичної допомоги, щоб озброїти їх цінними навичками та знаннями.

    На завершення дня патріарх очолив Велике вечірнє богослужіння в храмі Успіння Пресвятої Богородиці в Бужумбурі.

    Нагадаємо, патріарх Александрійський назвав Єгипет вінцем Африки, а Бурунді — дорогоцінним діамантом Центральної Африки.

    Найсвіжіше

    Популярне