Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський відвідав Республіку Бурунді

    У понеділок, 27 листопада, опівдні Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II у супроводі митрополита Аксумського Даниїла прибув до Центральної Африки, в місто Бужумбура в Республіці Бурунді.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Його зустрічали митрополит Бурундійський і Руандійський Інокентій, єпископ Гінцівський і Східно-Угандійський Сильвестрос, посол Арабської Республіки Єгипет Ясір Елатаві, консул єгипетського посольства Марк Хані, генеральний секретар міністерства закордонних справ країни Аймабле, від імені президента Республіки Бурунді Еварісте Ндайшіміє, консул Греції пан Георгіос Кукуліс, президент грецької громади Алкіс Макос, а також святе духовенство митрополії з архиєрейським вікарієм о. Василіосом Бонане в міжнародному аеропорту ім. Мельхіора Ндадайе.

    Патріарх висловив радість з приводу свого другого візиту до Бурунді після обрання. Попередній місіонерський візит відбувся у 2013 році, під час інтронізації архиєпископа Інокентія. Зазначимо, що Священна єпархія Бурунді і Руанди була створена Патріаршим і Синодальним указом 6 жовтня 2009 року, а цього року виповнюється п’ять років з 26 листопада 2018 року, коли вона була піднесена до статусу Священної митрополії.

    Митрополит Інокентій від імені всіх присутніх духовенства та мирян подякував патріарху за батьківську любов, якою оточена місіонерська Митрополія Бурунді та Руанди, і побажав йому благословенного перебування.

    Посол Єгипту Елатаві висловив радість з приводу приїзду патріарха до Бурунді, а також побажання Президента Арабської Республіки Єгипет.

    Нагадаємо, патріарх Александрійський розповів про справжню присутність святого Нектарія.

    Найсвіжіше

    Популярне