Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський: Справжня присутність святого Нектарія відчувається серед наших африканських дітей

    Святителя Нектарія вшанував патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор під час Вечірні в середу, 8 листопада. Наступного дня була звершена Божественна літургія у каплиці, присвяченій святителю.

    У своїй проповіді, як повідомляє orthodoxtimes.com Патріарх Феодор сказав: “Сьогодні ми зібралися тут, щоб надихати один одного і бути наполегливими на наших індивідуальних шляхах. Проявляймо співчуття до тих, кому пощастило менше”.

    Патріарх звернувся до митрополита Мемфіського і патріаршого вікарія Каїру Никодима, привітавши його з наближенням річниці його рукоположення у єпископи.

    Патріарх Феодор закликав усіх замислитися над скромною обителлю святого Нектарія, описавши її як “самотню келію, яка колись вбирала сльози і любов святого”. Він підкреслив, що в той час як сотні церков по всьому світу, в тому числі в Греції, на Кіпрі, в Канаді та Америці, вшановують пам’ять святого Нектарія, він знайшов особливе натхнення у богослужіннях по всій Африці. Вказуючи на старі стіни та плити, Патріарх відзначив їхнє історичне значення, яке сягає часів, коли святий ходив серед них, висловлюючи глибоку любов до людей. Він поділився: “Святитель Нектарій пережив і радість, і біль, і наклепи. Хоча він живе в наших серцях і в нашому Патріархаті, його справжня присутність відчувається серед наших африканських дітей. Коли я бачу, як вони тримають маленькі іконки святого Нектарія, моє серце зігрівається”.

    Нагадаємо, російська пропаганда запустила фейк про те, що у ПЦУ «відзначили» Геловін.

    Найсвіжіше

    Популярне