Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав Вселенського Патріарха з нагоди престольного свята

    З нагоди престольного свята Вселенського Патріархату – дня святого апостола Андрія Першозваного – Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав Всесвятійшого Архієпископа Константинополя – Нового Риму, Вселенського Патріарха Варфоломія.

    Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

    У теплій телефонній розмові Блаженнійший владика від імені Православної Церкви України та від себе особисто висловив Вселенському Патріархату Варфоломію сердечні побажання міцного здоров’я, многих літ плідного служіння на славу Божу та на благо Православ’я. Також Константинопольській Матері Церкві Предстоятель ПЦУ побажав з нагоди її головного свята і надалі, як це було і дотепер протягом багатьох століть, залишатися світильником і центром Вселенського Православ’я, який турботливо піклується про єдність, канонічний порядок та успішне виконання його місії.

    У тривалій сердечній розмові Предстоятелі обговорили поточні виклики, які стоять перед Церквами. Вселенський Патріарх Варфоломій передав побажання благословення Божого для православних вірних України та всього українського народу, перемоги і миру. «Ми щодня молимося за це і просимо Бога наблизити мир для України», – підкреслив Його Всесвятість.

    Найсвіжіше

    Популярне