Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ (МП) Лука обізвав радикалів «людьми пекла» і «сатаністами»

    Митрополит Лука (Коваленко) 29 листопада зазначив, що радикали – це люди пекла. Сам єрарх відомий своїми радикальними висловами про патріарха Варфоломія й ПЦУ. Він також виступав проти повної незалежності УПЦ МП від Москви.

    “Люди, які хворіють на радикалізм, можуть зараховувати себе до будь-якої конфесії, і не важливо, чи будуть вони себе вважати мусульманами, християнами, індусами або іудеями. Незалежно від того, до якої віри вони себе відносять, це люди пекла і по суті своїй сатаністи. Чим би вони не виправдовували свої вбивства і злодіяння, чи то релігійний фанатизм, чи то якась політична ідея, вони несуть зло і страждання невинним людям”, – сказав митрополит Лука.

    Єрарх розповів, що ті, хто вбивав святого Філумена, були впевнені в тому, що служать Богу. Не згадуючи за звірства російської армії в Україні і десятки тисяч вбитих людей через вторгнення рф, які теж йдуть творити зло во ім’я Бога, митрополит Лука обурюється “захопленням храмів”.

    “Люди, які зараз творять зло в нашій країні, захоплюючи храми, б’ючи парафіян, посилюючи по всій країні терор щодо вірян, також думають, що служать Богові або національній ідеї”, – підкреслив митрополит Лука.

    Митрополит Лука неодноразово виступав з публічними заявами, які розцінюються як підтримка російської агресії в Україні. Зокрема, Лука допоміг російській пропаганді виправдовувати обстріли мирного населення.

    11 грудня 2022 року митрополит Лука був внесений до списку санкцій.

    Улітку 2023 року митрополита УПЦ (МП) Луку СБУ викликала на допит.

    Найсвіжіше

    Популярне