Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    До нового митрополита РПЦ в Криму Тіхона приставили охорону у зв’язку з погрозами

    До єрарха РПЦ в Криму, так званого “митрополита Сімферопольського і Кримського” Тіхона (Шевкунова) приставили охорону у зв’язку з погрозами, які почали надходити після його переїзду до Криму.

    Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на російські ЗМІ.

    «У мене вперше у житті люди, які допомагають, як з’ясувалося, з безпекою. Перші кілька днів я був на повній свободі, а потім раптом з’ясувалися якісь складнощі, які призвели до того, що мене передали через погрози та інше під опіку вже професійних людей… Спасибі їм, кожен робить свою справу», – каже Шевкунов.

    При цьому Тіхон не уточнив, від кого саме надходили погрози.

    11 листопада митрополита Тіхона призначили на посаду голови Кримської митрополії. До цього він був митрополитом на росії в Пскові. У ЗМІ Шевкунова прозвали «духівником Путіна».

    Експерти кажуть, що Шевкунов – «один з ідеологів, які формували образ Заходу як ворога Росії та православ’я». Говорячи про напад Росії на Україну, Шевкунов дотримується наративів російської пропаганди, заявивши, що «ми там воюємо з диким, страшним, інфернальним фашизмом, з нацистами».

    Попередника Шевкунова 84-річний митрополита Лазаря (уродженця Кременецького району Тернопільської області), який очолював місцеву єпархію 31 рік, рішенням Синоду РПЦ від 11 жовтня 2023 року «відправили на спочинок».

    Нагадаємо, раніше митрополит РПЦ Тіхон (Шевкунов) назвав своє призначення до окупованого Криму відправкою на “курорти Колими”. Також богослов Кирило Говорун запевняв, що наратив митрополита Тіхона (Шевкунова) небезпечніший за прямолінійну пропаганду патріарха Кіріла. Крім цього проекти (Шевкунова) отримали від російського бюджету 20 мільярдів рублів.

    Митрополит Тіхон (Шевкунов) і Владімір Путін. Фото з відкритих джерел

    Найсвіжіше

    Популярне