Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ Тіхон (Шевкунов) назвав своє призначення до окупованого Криму відправкою на “курорти Колими”

    Митрополит Тіхон (Шевкунов) назвав своє призначення головою митрополії Російської православної церкви в анексованому Криму відправкою на “курорти Колими”.

    Про це він заявив у своєму зверненні до братії та парафіян Псково-Печерського монастиря.

    Що таке Крим? Що таке Крим був у Стародавній Греції, у Візантії? Колима! Це Колима! Це для нас він Крим, а для них це було місце, де люди не жили нормально. Посилали туди і Золотоуста, і Климента, папу римського “На Колиму! Ось і мені – на курорти Колими, – сказав Тіхон наприкінці свого звернення. – Ні, там чудово, але це не Печори”.

    11 жовтня Синод РПЦ призначив Тіхона (Шевкунова) головою Кримської митрополії, звільнивши з посади керівника Псковської митрополії, яку він обіймав з травня 2018 року. До цього він був намісником Стрітенського монастиря у Москві.

    Шевкунова часто називають духівником Путіна. Як голова Патріаршої ради з культури митрополит рпц виступав за передачу ікони “Трійця” Андрія Рубльова із Третьяковської галереї у володіння РПЦ. Розслідувачі стверджували, що проекти Шевкунова з 2015 року отримали майже 20 млрд. рублів, в основному – від держави та держкомпаній.

    Найсвіжіше

    Популярне