Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Афінський зустрівся з віце-президентом Індонезії

    Вітаючи делегацію Республіки Індонезія в Священному Архиєпископстві Афін, архієпископ Афін Єронім підкреслив вчення Ісуса про любов як каталізатор співіснування та співпраці.

    “Любов, дарована Богом, повинна бути поділена між людством, перейшовши всі види дискримінації. Вічні слова Ісуса розчиняють ідеологічні, духовні та релігійні відстані, коли люди збираються з доброзичливістю”, – зазначив архієпископ, передає orthodoxtimes.com.

    Він підкреслив важливість візиту, бачачи його як можливість поглибленого розуміння та зв’язків між обома націями поза простим туризмом.

    В своїй взаємодії він підкреслив повагу Індонезії до всіх релігій. “Християнство та іслам мають спільний фундамент у Єдиному Богу любові, розумінні та співчутті до людських недоліків”, – підтвердив він. Наголошуючи на єдності над розбратом, він закликав Церкву Христову та іслам провести людство по шляху взаємного поваги перед сучасними викликами.

    Віце-президент відповів на висловлення архієпископа, висловивши радість з приводу свого першого візиту до Греції, країни, багатої культурою. Він підкреслив спільні характеристики обох народів, акцентуючи на гаслі Індонезії “єдність у різноманітності”.

    Засудивши ізраїльські удари по православному монастирю в Газі, він підтвердив чітку позицію Індонезії проти нападів на цивільних осіб та громадські споруди. Він закликав негайно припинити бойові дії, наголошуючи, що конфлікт в Газі не є релігійним, але вимагає глобальних зусиль (включаючи і від релігійних лідерів) для запобігання ескалації.

    Архієпископ Єронім закликав негайно зупинити війну, швидко звільнити заручників і захистити дітей та цивільних осіб від використання їх як щитів. З надією на мирне врегулювання, він підкреслив термінову потребу у діалозі.

    “Ми повинні негайно звільнити викрадених осіб. Ми не знаємо, де вони знаходяться і в якому стані. І, звичайно ж, з обох боків, діти та цивільні особи не повинні бути використані як щити”. Закінчуючи свій виступ, архієпископ побажав, щоб Бог дав мирне рішення конфлікту.

    Присутніми на зустрічі від імені Церкви Греції були Головний Секретар Святого Синоду Церкви Греції, архимандрит Іоанн Карамузіс.

    Нагадаємо, волонтери з Рівненської єпархії ПЦУ налагоджують зв’язки з Афінами.

    Найсвіжіше

    Популярне