Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Волонтери з Рівненської єпархії ПЦУ налагоджують зв’язки з Афінами

    Співдружність волонтерів Рівненської єпархії з волонтерськими осередками європейських країн постійно розширює свою географію. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Рівненської єпархії Православної Церкви України.

    “Цього разу точкою волонтерської місійної зустрічі стали Афіни. Саме з благословення митрополита Рівненського та Острозького Іларіона з 6 по 18 вересня 2023 року відбулися дружні зустрічі та налагодження напрямів співпраці з волонтерськими центрами, які діють в столиці сонячної Греції. Як відомо, Греція – це країна апостольських проповідей та великого сонму святих, тому наша поїздка поєднувала ще й паломницько-пізнавальний напрям”, – йдеться у тексті.

    Вже понад 20 років при грецькому храмі Агіа Тріада діє Українська громада св. Миколая. Щонеділі та у великі свята там звершують богослужіння українською мовою.

    В Афінах волонтерам з Рівного вдалося обмінятися досвідом з такими спільнотами:
    – «Лісові мавки» (2022 р.) – волонтери, які виготовлять окопні свічки, плетуть «кікімори», кавери, проводять збір і сортування одягу та медикаментів для ЗСУ;
    – «Афінське плетиво» (2023 р.) – волонтери, які зуміли виробити свою особливу техніку плетіння маскувальних сіток, що вирізняються з-поміж інших. Також вони плетуть і нашоломники для наших захисників.
    Під час  поїздки  учасники ще раз мали нагоду переконатися, що  волонтерська праця та український дух об’єднує волонтерів-українців у різних куточках світу в спільноту , яка живе єдиним прагненням та має єдину мету – ДОПОМОГА ЗАДЛЯ ПЕРЕМОГИ

    Нагадаємо, що єпископ ПЦУ зазначив, що люди побоюються, що під час зборів по парафії може “прилетіти”.

     

    Найсвіжіше

    Популярне