Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Кіпру: Нам потрібно зберегти Республіку Кіпр, православ’я та грецьку мову

    У неділю, 12 листопада у храмі Святих Пантелеймона і Параскевії в Харроу, Лондон, була звершена Божественна Літургія. Архієпископ Кіпрський Георгій очолив Божественну літургію, а йому співслужили архієпископ Фіатирський і Великобританський Микита, митрополит Колонійський Афанасій, єпископи Мелітський Максим і Клавдіупольський Яков, а також інші священнослужителі.

    На богослужінні також були присутні представники дипломатичної влади Греції та Кіпру, архонти Вселенського престолу, представники релігійних громад Лондона та паломники з різних куточків Англії, які прибули отримати благословення архієпископа Кіпру, повідомляє  orthodoxtimes.com 

    Архієпископ Кіпру звернувся до пастви та подякував  Архиєпархії  Великої Британії за гостинність. У своїй проповіді він надіслав попередження про турецькі плани щодо повного контролю над Кіпром та повідомлення про необхідність збереження Республіки Кіпр, а також православ’я та грецької мови.

    Архієпископ Микита щиро подякував архієпископу Кіпру за його візит і можливість співслужити Божественну Літургію та отримати його благословення. Після цього відбувся обід у церковній залі, а ввечері відбувся обід у Північному Лондоні на честь архієпископа Кіпру.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх відвідав місце народження святителя Нектарія Егінського.

    Найсвіжіше

    Популярне