Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх відвідав місце народження святителя Нектарія Егінського

    Вселенський Патріарх Варфоломій очолив Божественну літургію, яка відбулася 12 листопада, на Силіврійському Акрополі у Східній Фракії, на батьківщині святого Нектарія, з нагоди нещодавнього вшанування його пам’яті.

    У своєму виступі патріарх Варфоломій наголосив на важливості шанування святих та мучеників православної віри, поклоніння священним мощам, святкуванні їхніх пам’ятей і свят, зауваживши, що святі та мученики є прикладами для всіх нас і визначають напрямок і мету нашого життя, повідомляє видання Світло Фанара.

    Говорячи зокрема про святого Нектарія, він зауважив, що він “став світильником світу, улюбленим святим православ’я, опорою та утіхою вірних у боротьбі життя, подаючи вселенське освітлення тим, хто звертається до нього”, і підкреслив, що “упродовж всього свого земного життя святий був покірним виконавцем божественних заповідей, проповідником Євангелія словом і ділом, людиною, повною любові та доброти”.

    Патріарх вказав на його всепрощення та любов до ближнього. Патріарх Варфоломій підкреслив, що святий Нектарій і сьогодні залишається прикладом віри та Божим знаменням. Він благословив працю місцевого митрополита та приєднався до молитов за мир на землі.

    Найсвіжіше

    Популярне