Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Італія: у румунській парафії в Римі було урочисто відкрито нове приміщення для служіння

    Єпископ Італійський Силуан, звершив Богослужіння у четвер на парафії «Св. Микити» з Риму таким чином урочисто відкрив нову церкву.

    На заході були присутні Георге-Флорін Карчіу, Державний секретар Департаменту у справах румунів, який за особливу участь у пастирсько-місіонерській діяльності Єпархії Італії отримав Єпископський хрест, найвищу відзнаку, що надається мирянам, інформує сайт Румунської ПЦ.

    Владика Силуан у проповіді говорив про важливість мати власну церкву для служіння, «особливо в діаспорі, де парафії майже не набувають власних церковних приміщень».

    Під час богослужіння Архієрей рукоположив іподиякона для парафії «Входу Господнього в Єрусалим» в Остії.

    Священик парафії Крістіан Цуцуроі та члени парафіяльної ради та комітету отримали лист подяки за всю роботу, виконану в парафії.

    Новий парафіяльний комплекс був придбаний у вересні за підтримки Департаменту у справах румунів, пройшовши процес облаштування та адаптації до пастирсько-місіонерських потреб, характерних для православної традиції.

    Парафіяльний комплекс складається з церкви, приміщення, яке буде облаштовано для катехитичних, соціальних і культурних заходів, і великого подвір’я.

    Нагадаємо, відомий молдовський священик перейшов до Румунської церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне