Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій очолив богослужіння на честь святого Мини Іпсоматіонського

    В урочистому храмі святого Міни Іпсоматіонського Вселенський патріарх Варфоломій очолив Святу Вечірню минулої п’ятниці, а на Святій Літургії його привітав митрополит Силіврійський Максим.

    Після Літургії патріарх розповів про нещодавні візити до багатьох країн, зокрема до Ілії, Нідерландів, Естонії, Угорщини, Ватикану, Афін, Іспанії та Монако. Він подякував за теплий прийом скрізь і наголосив на важливості цих візитів у контексті глобального поширення Вселенського патріархату, повідомляє “Світло Фанару”.

    Патріарх також згадав про свою участь у міжнародних зустрічах в Абу-Дабі, підкресливши важливість спілкування з різними релігійними організаціями та міжконфесійними органами.

    У заключній частині свого звернення патріарх наголосив на важливості мучеництва та сповідування віри, посилаючись на мученицьку смерть святих мучеників Міни, Віктора та Вінкентія. Він закликав вірних свідчити свою віру з відвагою і любов’ю, без боягузтва, додавши, що Церква шанує і надихається мученицькою смертю святих.

    Насамкінець Патріарх висловив свою радість з приводу виявів поваги та любові до нього та його супутників, відзначивши позитивну реакцію скрізь, де вони побували.

    Нагадаємо, новий посол Франції в Туреччині відвідала Вселенський патріархат.

    Фото: Нікос Папахрістоу

    Найсвіжіше

    Популярне