Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ звершив подячну молитву з нагоди першої річниці визволення Херсона

    З нагоди першої річниці визволення Херсона від російських поневолювачів, у святковий для міста-героя день 11 листопада 2023 року, єрарх ПЦУ єпископ Херсонський і Таврійський Никодим звершив подячну молитву в одному з міських православних храмів.

    Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

    Разом з керуючим єпархією молилися представниками міського духовенства, а також начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін і начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко з іншими представниками адміністрацій.

    З огляду на безпекову ситуацію в місті, про захід наперед не оголошували, і присутність учасників мала представницький характер.

    «Молилися словами подяки до Бога за те, що Херсон знову вільний і що Господь почув молитви своїх поневолених людей, котрі зазнали страшного лиха – російської окупації, а нині вільні у вільному місті. Молилися за упокій тих, хто віддав свої життя, щоб звільнити наше місто, тих мирних жителів, хто був замордований, вбитий через обстріли, чиї життя забрала ця війна.

    Сьогодні, згадуючи минулорічну атмосферу, яка охопила всіх, коли звільнили рідний Херсон, глибинне переживання цього прояву перемоги добра над злом, людської надії і героїзму над брутальністю ворога, незламності, життєвої позиції над ворожими кулями і танками, в такий святий день, особисто для себе я вважав правильним бути на молитві в храмі разом з тими, хто відчуває так само. Небезпечно? Так. Кожен день з 22 лютого 2022 року небезпечний щомиті. Чи страшно? Буває… але ще страшніше, як архієрею, потім щодня дивитися в очі людям, яких ти залишив ризикувати більше за себе, не проявивши навіть намагань стояти за принципи та ідеали. Духовний спротив ворогу не менш важливий, ніж військовий. Тому сьогодні я вдячний всім, хто особисто взяв участь в цій символічній духовній події, спільна молитва сьогодні була особливо зворушлива і світла. Вдячний і тим всім, хто вдома молитовно відзначив цей день», – зокрема зазначив з приводу події єпископ Никодим.

    Найсвіжіше

    Популярне