Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Новінський здійснює проти України підривну операцію впливу, — Osint-експерт

    Екс-російський олігарх Вадим Новінський, народний депутат Артем Дмитрук та ще ряд осіб здійснюють проти України комплексну спеціальну розвідувально-підривну операцію впливу, мета якої полягає у дискредитації верховного головнокомандувача та української влади.

    Про це повідомляє Osint-експерт Дмитро Золотухін.

    Як повідомляє Золотухін, 16 жовтня 2023 року лондонська юридична компанія Amsterdam & Partners LLP, яка представляє інтереси Вадима Новінського та оплачується тими грошима, які Новінський заробив в українській державі, підписала договір про лобіювання інтересів УПЦ МП з американським лобістом Уільямом Уітні Бьорк-Уайт (William Whitney Burke-White).

    Рішення про винаймання послуг юридичної компанії та американського лобіста, нібито, було прийнято на Священному синоді УПЦ МП. Інтереси московських попів буде представляти адвокат Новінського Роберт Амстердам.

    Метою послуг є збити законопроєкт 8371, який має ухвалити Верховна Рада України.

    «Лондонські юристи та американські лобісти прив’язують цей закон до питань захисту свободи віросповідання, що є абсолютною брехнею. Вони також звинувачують українську владу в опортунізмі та пропаганді проти посіпак ефесбешника Гундяєва.
    Бьорк-Уайт вже написав гнівну статтю на сторінках американського політичного видання The Hill, яке читають в Конгресі та Сенаті. Послуги Бьорк-Уайта є недешевими. Погодинна оплата з розрахунку 1400 доларів на годину», – йдеться в дописі Золотухіна.

    Мета роботи посіпак Новінського викладена у отриманих документах наступним чином: “Угода ґрунтується передусім на юридичному представництві, яке підпадає під виняток FARA, і передбачає підготовку до можливих міжнародних правових зусиль для захисту прав Церкви. Крім того, угода може включати зусилля з використання впливу уряду США, щоб переконати Україну захистити права Церкви”.

    Окрім брехливого пасквілю в The Hill Бьорк-Уайт ще звернувся до Департаменту з релігійних свобод США, сенатора США він Джорджії Джона Оссоффа (демпартія), Білого Дому, офісів сенаторів Марко Рубіо та Джин Шагін.

    «Якщо Новінський за свої (чи російські) гроші влаштовує такий фестиваль в США і Великій Британії – лиш тільки уявіть, скільки він платить Дмитруку?! Саме тому закон про лобізм в Україні також потрібен. Бо, якби не існувало цього закону в США, ми б ніколи і не знали, що проти нас ведуться розвідувально-підривні операції по всьому світі», – зазначає Дмитро Золотухін.

    Osint-експерт також запропонував подзвонити Бьорку-Уайту, щоб запитали в нього, чи знає він, що працює на ФСБ.

    Нагадаємо, «питання УПЦ (МП)» стає важелем втручання у вибори в США.

    Найсвіжіше

    Популярне