Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Бог їм вже не потрібен: Гундяєв привітав окупантів із Днем військової розвідки

    Злочинець проти України, патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) надіслав вітання начальнику Головного управління Генерального штабу ЗС рф – заступнику начальника Генерального штабу ЗС рф адміралу Ігорю Костюкову з нагоди Дня військового розвідника.

    “Як у військовий, так і у мирний час військова розвідка робить свій особливий значний внесок у захист державного суверенітету, зміцнення безпеки країни та відстоювання її національних інтересів. Виконуючи найскладніші та найвідповідальніші завдання, бійці невидимого фронту віддано і з віддачею сил служать Батьківщині, зберігають вірність присязі, виявляють мужність, героїзм і готовність до самопожертви. Бажаю Вам, усім співробітникам та ветеранам військової розвідки доброго здоров’я, бадьорості духу, терпіння та успіхів у непростому робленні на благо держави Російського”, – йшлось в привітанні Кіріла, опублікованому на сайті РПЦ.

    У привітанні Гундяєва російському військовому йдеться про воєнні досягнення та службу в армії, але відсутні згадки про Бога. Така відсутність духовного аспекту видається дивною, особливо в контексті привітання від церковного лідера. Це відображає, що для Кіріла віра в Бога слугує фоном, а не основою. На перше місце поставлений російський патріотизм, замість більш глибоких духовних аспектів, які пов’язані з християнською традицією.

    Нагадаємо, експерт розповів, що у Гітлера був Геббельс, а у Путіна є патріарх Кіріл. Також СБУ прокоментувала підозру патріарху РПЦ Кірілу.

    Найсвіжіше

    Популярне