Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Америки: Наша Церква виступає проти насильства, навіть у випадку самооборони

    У суботу, 4 листопада 2023 року, Архієпископ Американський Елпідофор скликав осіннє засідання Архієпархіальної ради в Нью-Йорку. Двічі на рік збираються як священнослужителі, так і лідери мирян з усієї країни для зустрічей Комітету та для заслуховування звітів департаментів, міністерств та організацій православної Архієпархії Америки.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    У своїй основній промові архієпископ заявив: «Цей Собор, як зазначено в п’ятій статті Регламенту Греко-Православної Архієпархії Америки, займається питаннями, які впливають на життя, розвиток і єдність Архієпархії. Життя – Зростання – Єдність. Це наші мандати. Це наша відповідальність і обов’язки перед Богом і перед вірними наших парафій від узбережжя до узбережжя». Архієпископ Елпідофор також звернув увагу на страждання людей у ​​всьому світі, заявивши, що:

    «Наша Церква виступає проти насильства, і навіть у випадку самозахисту ми сприймаємо це як неправильну відповідь на неправильну проблему. Ті, хто живуть мечем, в кінці кінців гинуть від меча. Ми молимося за мир у світі на кожній Службі, але ми бачимо, як мир поступається місцем агресії та війні, здається, на кожному кроці, особливо на землі, де ходив наш Спаситель».

    Інформаційну презентацію від Комітету молоді зробила директор Міністерства молоді Єва Константакос, яка підкреслила зростання молодіжних програм по всій країні та детально описала бачення майбутнього.

    Повну доповідь про фінанси архієпархії зробили скарбник Елейн Аллен і голова фінансового комітету Лазарос (Лу) Кіркос. Зустріч завершилася в дусі оптимізму щодо майбутнього Церкви в Америці.

    Нагадаємо, архієпархія Америки вирішила створити спільний комітет для роботи над статутом. Також архієпископ Елпідофор відвідав храм Святого Герасима на Кефалонії.

    Найсвіжіше

    Популярне