П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпархія Америки вирішила створити спільний комітет для роботи над статутом

    Архиєпископ Американський Елпідофор очолив у п’ятницю спеціальне засідання Священного Єпархіального Синоду, яке проходить у зв’язку із засіданням Архієпархіальної Ради в Нью-Йорку, що відбудеться цими вихідними, з метою розгляду поточних справ, що стосуються життя Церкви.

    Архиєпископ Елпідофор розпочав засідання, привітавши всіх присутніх єрархів, а також тих, хто брав участь у засіданні через телеконференцію, повідомляє orthodoxtimes.com

    Відтак Священний Єпархіальний Синод:

    1) Прийняв пропозицію Третього Чернечого Синаксису та постановив створити Спільний комітет для праці над статтею 21 Статуту Священної Архиєпархії Америки, а також над Загальними правилами про святі монастирі та чернече життя в Америці. Об’єднаний комітет складатиметься з представників, призначених Святими монастирями, а також наступних представників від Священного Єпархіального Синоду: митрополита Чиказького Нафанаїла, Єпископа Назіанзького Афінагора, Архімандрита Варфоломія Меркадо та архонта Георгія Цоугаракіса.

    2) Заслухали інформацію Комітету з пошуку нового Президента Грецького колегіуму та Хрестовоздвиженської православної богословської школи про поточний прогрес у пошуку відповідного кандидата на цю посаду.

    3) Вирішили включити відповідну думку д-ра Іоанніса Конідаріса, професора юридичного факультету Афінського університету, на сайт для перегляду Статуту Архієпископії.

    4) Вирішили, що наступне засідання відбудеться на парафії Святого Марка в Бока-Ратон, штат Флорида, 14-17 березня 2024 року, з метою ретельного вивчення статей чинного Статуту архиєпархії.

    Найсвіжіше

    Популярне