Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    По всій Україні тривають масові обшуки: СБУ та поліція взялись за секту “Аллатра”

    Служба безпеки України та Національна поліція проводять масові обшуки по всій Україні у сектантів з “Аллатри”. Цю організацію пов’язують з діяльність на корить країни-агресора.

    Про це РБК-Україна та ТСН повідомили джерела в правоохоронних органах.

    За інформацією правоохоронців, ця псевдорелігійна організація працювала в інтересах Росії та систематично просувала прокремлівські наративи у нашому суспільстві.

    Як пише речник Міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук, засновник “Аллатри” дуже “цікавий КГБшник з дуже цікавим минулим”.

    Правоохоронці поки що обшуки та їхні результати не коментували.

    Що відомо про секту “Аллатра”

    “Аллатра” називає себе громадським рухом і зареєстрована як громадська організація. Втім, у медіа її неодноразово трактували як секту, пов’язану з “русскім міром”.

    Формально організацію було зареєстровано у 2014 році, але початок її фактичної діяльності відносять до початку 2010-х років

    Секта розросталася роками у селі за кілька кілометрів від Києва. У неї з’явилися тисячі прихильників у всьому світі. Члени “Аллатри” запустили онлайн-телебачення, розміщували зовнішню рекламу, надрукували цілу бібліотеку специфічної літератури.

    Сама організація відома пропагандою псевдонауки та різних абсурдних теорій змови за участю інопланетян і таємних впливових еліт, які “приносять в жертву дітей”.

    “Аллатра” позиціонує себе як громадська спілка, яка “діє поза політикою і поза релігією”. На тлі російської збройної агресії проти України рух “Аллатра” неодноразово критикувався за проросійські погляди.

    Попри позиціювання як “аполітичної організації”, члени називають президента РФ Володимира Путіна “спасителем”, який “об’єднає слов’ян, а згодом весь світ”.

    Найсвіжіше

    Популярне