П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського Патріарха: читання Святого Писання не просто формальність, а особиста праця над собою

    29 жовтня у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні – Андріївському храмі Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл звершив Божественну Літургію у співслужінні протоієрея Віктора Мартиненка.

    Про це повідомляє Місія Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні. 

    Під час богослужіння були піднесені заупокійні прохання до Бога за полеглих воїнів ЗСУ та мирних жителів, вбитих загарбниками.

    Єпископ Команський Михаїл закликав вірян до роздумів над важливістю Слова Божого в їхньому житті. У своїй проповіді він наголосив на тому, що Слово Боже розповсюджується безвідходно, навіть там, де його не приймають або не чують. Єпископ Михаїл підкреслив, що читання Святого Писання повинно надихати і нагадувати вірянам, як вони покликані жити.

    «В церкві, одним з основних частин богослужіння є читання слова Божого. Для чого? Щоб ми читаючи його вдома, слухаючи його за богослужінням, і вийшовши з храму, пам’ятали, як ми покликані жити, адже Слово Боже, це не просто якийсь магічний текст, читаючи який ми самі по собі отримаємо спасіння. Зовсім ні», – сказав архієрей.
    Він висловив думку, що віра є основною, але добрі справи також важливі, і вони стають ціннішими, коли базуються на вірі в Господа Ісуса Христа.

    “Коли ці добрі справи базуються саме на нашій вірі і ми робимо їх не для того, щоб люди нас похвалили, чи гарно про нас відгукнулися, коли ми робимо це тому, що є внутрішня потреба нашої душі, а ще тим більше коли вона базується на вірі нашій Господу, ось тоді це і плодоносить в нашому серці, в нашому житті оце Слово Боже”, – йшлось під час проповіді очільника Ставропігії Вселенського патріарха в Україні.

    Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Михаїл закликав вірян не просто читати Слово Боже, але також виконувати його в житті, роблячи добрі справи на основі своєї віри, щоб кожного разу наближатися до ідеалу, до якого всі ми покликані.

    Лише така особиста праця над собою може зробити серце людини плідним і підготовленим грунтом для того, щоби на ньому зійшло зерно Євангелія.

    Найсвіжіше

    Популярне