Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    На Буковині релігійна громада вдруге проголосувала за перехід до ПЦУ

    У Чернівецькій області релігійна громада села Бережонка Банилівської громади вдруге за декілька років проголосувала за перехід з УПЦ (що в єдності з МП) до Православної церкви України.

    Про це Суспільному повідомив представник ініціативної групи Іван Олексійчук.

    Відзначають, що за перехід до ПЦУ громада голосувала двічі: у 2019 та 2023 роках.

    За словами представника ініціативної групи, у 2019 році за перехід до Православної церкви України проголосували 164 зі 192 присутніх на зборах релігійної громади. Результати голосування та всі необхідні документи передали до Чернівецької обласної державної адміністрації, однак тоді їх так і не зареєстрували.

    Сьогодні, 29 жовтня, на збори прийшли 144 жителі цього села, 143 з яких проголосували за перехід до Православної церкви України.

    “Усе пройшло добре. До нас на збори прийшли священники Православної церкви України з усіх довколишніх сіл. Був також благочинний Вижницького району отець Ілля Книгницький. Підтримав і голова Банилівської громади Василь Соломко. Деякі старенькі люди не змогли прийти за станом здоров’я, хоч і хотіли. Багато жителів села виїхали за останні роки. Частина односельців боронять Україну в лавах ЗСУ”, – зазначив Олексійчук.

    Результати нинішнього голосування разом із підписами жителів села ініціативна група має передати до обласної військової адміністрації, надалі громаду повинні зареєструвати. Після чого у церкві проведуть перше богослужіння.

    Найсвіжіше

    Популярне