П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Грузинська Церква: Хелловін є абсолютно неприйнятним святом для православних

    Грузинський патріархат назвав святкування Хелловіну «абсолютно неприйнятним» для православних. У заяві відділу зв’язків з громадськістю Грузинської Церкви йдеться, що це свято базується на релігійних мотивах, які суперечать совісті Православної Церкви.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    «Головна історія про те, як благочестива традиція може злитись з чужою традицією і повністю виродитися».

    Згідно із заявою Церкви Грузії, саме Папа Римський Григорій III заснував День усіх святих у Римській церкві в 732 році, встановивши датою святкування 1 листопада.

    «Як і будь-яке інше церковне свято, День всіх святих починається ввечері попереднього дня (Хелловін означає «переддень Дня всіх святих»). У цей день священнослужителі та народ здійснювали хресні ходи до храмів і міст, несучи релігійні ікони та святині», – йдеться в повідомленні Грузинської Церкви.

    Далі йдеться, що «незважаючи на спроби сучасної індустрії розваг відокремити Хелловін від релігійних ритуалів, ця подія була і залишається вкоріненою в Церкві. Однак воно зіпсоване ідолопоклонством до такої міри, що замість вшанування ікон і поклоніння Господу та Його святих люди проводять час у гулянках і маскарадах, уособлюючи різних огидних персонажів і демонічних уособлень».

    З цієї причини Церква робить висновок, що Хелловін абсолютно неприйнятний для православних.

    Нагадаємо, двотомне дослідження про св. Нектарія, представлене Вселенському патріарху.

    Найсвіжіше

    Популярне