Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ у Дніпрі навідав волонтерський хаб

    Перебуваючи у Дніпрі, 26 жовтня митрополит Епіфаній навідав волонтерський хаб, який став наочним прикладом єднання українців і Української Церкви у час випробувань: люди, що втратили все у Донецьку після його окупації, а після повномасштабного вторгнення – й у Маріуполі, знайшли прихисток у Дніпрі, де не просто не опустили руки, але й стали на допомогу тим, хто перебуває у ще більшій потребі.

    Про це інформують на сайті ПЦУ.

    Волонтерський хаб «Доброго ранку, ми із Маріуполя» з благословення та особистої підтримки митрополита Донецького і Маріупольського Сергія діє від початку повномасштабного вторгнення, забезпечуючи родини таких само вимушених переселенців. Щодня хаб забезпечує продуктовими наборами понад 300 родин.

    «Ми як Церква робимо усе від нас залежне, щоб підтримати владику Сергія, – звернувся до волонтерів Митрополит Епіфаній. – Багато зробив владика Симеон – це ж канонічно його територія, Дніпропетровської єпархії. Але він вас прийняв із радістю. Хочу подякувати кожному із вас за благородне служіння. Ви втратили, але ви віддаєте частку тепла, любові, підтримки тим, хто не мають нічого взагалі, хто не може себе забезпечити, втративши все. Я вірю, що з Божою допомогою ми досягнемо перемоги, ми повернемося до Маріуполя і до нашого українського Донецька. Головне – перемога і утвердження миру, а далі з Божою допомогою ми все відновимо, відбудуємо, адже ми вміємо відновлюватися», – сказав митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ в Дніпрі вшанував памʼять полеглих захисників Батьківщини. Також у Ірпені громада Свято-Троїцького храму перейшла до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне