Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Паканич благословив. Ще один піп-колаборант УПЦ (МП) втік з України

    Священник УПЦ (що в єдності з МП) Євгеній Фєдін, який служив у селі Катюжанка на Київщині, три місяці тому незаконно перебрався до окупованого Росією Криму.

    За інформацією телеграм-каналу “Монолог здесь”, під час російської окупації регіону влітку 2022 року о. Євгеній співпрацював з військовими загарбників, які розташовувались на території місцевої церкви.

    З переписки з о. Євгенієм стало відомо, що втечу він здійснив за благословенням митрополита Бориспільського Антонія (Паканича). Останній надав йому характеристику, але не видав відпускної грамоти. Зараз Фєдін очікує на російське громадняство та очікує відповіді на своє звернення прозарахування в штат однієї з церков.

    Таким чином, колаборант о. Євгеній досі числиться кліриком Бориспільської єпархії УПЦ (МП), перебуваючи в окупованому регіоні. Це викликає обурення, адже УПЦ (МП) “забороняє” священників за співслужіння з Вселенським Патріархатом, а колаборантів-зрадників – ні. Піп-колаборант спокійно втік та не перебуває в забороні за полишення пастви.

    Ось як сам священик-втікач описав свої мотиви та процес втечі з України.

    Найсвіжіше

    Популярне