Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) жаліються, що їх не допустили до зустрічі ВРЦіРО із Шмигалем

    В Українській православній церкві (в єдності з Московським патріархатом) заявляють, що їх представників не допустили на зустріч Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

    “19 жовтня 2023 року відбулася зустріч Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. При цьому повноважних представників Української православної церкви не було допущено до участі у цій зустрічі”, – йдеться у повідомленні інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП), передає Інтерфакс-Україна.

    Наголошується, що незважаючи на те, що кандидатури учасників зустрічі від УПЦ (МП) були подані від Ради церков заздалегідь, їм було відмовлено урядом у зустрічі з без попередження причин.

    “УПЦ, будучи офіційно зареєстрованою та законно чинною в Україні, є також одним із співзасновників та чинним членом Ради церков. Це перший випадок в історії України, коли повноважному члену Ради церков було відмовлено взяти участь у зустрічі з главою уряду у складі Ради”, – йдеться у повідомленні.

    У зв’язку з чим в УПЦ МП вважають, що такі дії уряду є дискримінаційними щодо релігійного об’єднання.

    Як повідомлялося, 19 жовтня Шмигаль обговорив із представниками Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій протидію викликам воєнного часу.

    Найсвіжіше

    Популярне