Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Уряд і Церкви об’єднують зусилля проти російської агресії. Прем’єр зустрівся з Всеукраїнською Радою Церков

    У Києві 19 жовтня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із главами та представниками релігійних організацій, які входять до Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

    Учасники обговорили виклики, пов’язані з повномасштабною агресією Росії, та як їм протидіяти, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    «Гуманітарна допомога, розміщення й підтримка вимушених переселенців, капеланство, психологічна допомога, різноманітні соціальні проекти, адвокація України на міжнародній арені — це далеко не повний перелік сфер, де Церква, релігійні організації та держава діють синхронно. Тому Уряд усвідомлює величезне значення вашої роботи й буде максимально їй сприяти», — сказав Денис Шмигаль.

    Прем’єр-міністр підкреслив, що держава високо цінує роль Церков і релігійних інститутів у зміцненні обороноздатності України. Зокрема, професіоналізується військове капеланство, а здобутий ними досвід дозволяє проаналізувати проблеми й вдосконалити систему військового духовенства.

    Також учасники зустрічі торкнулися питань гуманітарної і соціальної допомоги українцям, які внаслідок російського вторгнення опинилися за кордоном.

    «Вони потребують надійного зв’язку з Україною. Ми повинні зробити все належне, щоб ці люди відчували свою нерозривність із Україною, повернулися сюди і включилися в процес мирної відбудови не лише після нашої перемоги, але й зараз», — відзначив очільник Уряду.

    Денис Шмигаль наголосив на важливості долучення Церков і релігійних організацій до реалізації програм ментального здоров’я, якими сьогодні опікується перша леді Олена Зеленська. «Одна із центральних тем комунікації влади, Церков і релігійних організацій — це блокування спроб ворога використати Церкву й віруючих на шкоду національній безпеці України. Переконаний, що тут ми усі солідарні й будемо діяти разом енергійно та ефективно», — підкреслив прем’єр-міністр.

    Глава Уряду висловив впевненість, що сьогоднішня зустріч консолідує зусилля заради перемоги, зміцнення духовності та кращого майбутнього українського народу та України.

    Учасники зустрічі також вшанували хвилиною мовчання пам’ять священнослужителів, які загинули, виконуючи свій громадянський і людський обов’язок, та всіх, хто поклав життя за свободу України.

    Найсвіжіше

    Популярне