Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    Мінкульт відповів, яка доля священників та майна УПЦ МП після її заборони

    19 жовтня парламент зробив перший крок до ліквідації РПЦ в Україні. Виконувач обов’язків міністра культури України Ростислав Карандєєв в ефірі телемарафону пояснив, що буде, коли законопроєкт про заборону УПЦ (МП) підпише президент Володимир Зеленський.

    На законопроєкт № 8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних із Росією, чекає ще друге читання у Верховній Раді і підпис президента. Однак вже зараз постають питання про подальшу долю священників з УПЦ та майна, яке перебуває в її користуванні, передає 24 канал.

    Щодо кліриків московського патріархату, то їм давно вже пропонували перейти під верховенство ПЦУ, уточнив Карандєєв. І зараз вони так само мають право перейти до ПЦУ.

    Питання щодо майна і територій, якими користується УПЦ (МП), вирішуватиметься після того, як держава поверне їх у свою власність. Так, наприклад, трапилося із Лаврою.

    “Надалі будемо розглядати її майбутнє, зокрема залучення у здійснення релігійних культів і забезпечення й надалі монашого життя на цій святій території”, – наголосив Карандєєв.

    Найсвіжіше

    Популярне