Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Монастир Панагія Сумела відвідало 400 тис. паломників

    Історичний монастир Панагія Сумела в Трабзоні встановив рекорд за кількістю відвідувачів, згідно з офіційними даними, оприлюдненими органом культури та туризму регіону. Зокрема, за перші дев’ять місяців цього року кількість відвідувачів сягнула 402 718 осіб, тоді як за аналогічний період минулого року – 289 297 осіб.

    Про це інформує orthodoxtimes.com

    Панагія Сумела є одним з найважливіших та історичних православних паломництв у всьому світі та одним із найпопулярніших центрів релігійного туризму. Повне відкриття пам’ятника, після робіт, проведених останніми роками, відбулось 1 липня 2021 року, і з того часу щороку фіксується рекордна кількість відвідувань.

    Вперше історичний монастир закрили у вересні 2015 року, оскільки тоді почалися роботи із закріплення скель, які визнавали небезпечними. Приблизно через п’ять років, а саме 28 липня 2020 року пам’ятник частково відкрили для відвідування, роботи продовжуються. Завершення робіт супроводжувалося великим інтересом громадськості відвідати монастир і помилуватися цим історичним православним паломництвом.

    Монастир Панагія Сумела, — це православний монастир, розташований на крейдяній скелі на території сучасної Туреччини, поблизу Трабзона. Він був заснований в кінці IV — на початку V століття нашої ери і був одним з найважливіших релігійних центрів для православних християн в цьому регіоні. Монастир був відомий своєю чудотворною іконою Панагія Сумела, яка зображує Богородицю з немовлям Ісусом.

    Нагадаємо, Велика лаврська дзвіниця знову відкрита для відвідувачів. Також Вселенський патріарх здобув ступінь почесного доктора Університету Західної Аттики.

    Найсвіжіше

    Популярне