Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Понад 80% українців хочуть заборони УПЦ (МП), – нардеп Княжицький

    Понад 80% громадян України хочуть заборонити УПЦ МП, і тому необхідно переконати політиків, що вони повинні це зробити.

    Так вважає народний депутат України, голова підкомітету з питань культурної політики Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микола Княжицький, пише Укрінформ.

    “Я абсолютно переконаний, що ми маємо заборонити діяльність російської церкви в Україні. Понад 80% громадян України хочуть заборонити російську церкву, і треба зробити все для того, щоб це було проголосовано. Є дуже багато політиків, які насправді не усвідомлюють, яку загрозу для національної безпеки несе російська церква. Треба щоб ці люди, які не хочуть голосувати, переконались, що вони зобов’язані це зробити і виконати волю народу”, – зазначив Княжицький.

    Він зауважив, що йдеться про УПЦ (в єдності з МП).

    «Оскільки московський патріархат, фактично, є частиною російської церкви, то в них є вибір, якщо вони розірвуть всі зв’язки, то зможуть нормально працювати. Але якщо вони не розірвуть цих зв’язків, то, очевидно, що їх діяльність як філії РПЦ має бути заборонена», – переконаний Княжицький.

    Нагадаємо, нардеп Потураєв повідомив, що у Раді буде достатньо голосів для заборони УПЦ (МП). Також за заборону УПЦ (МП) ВРУ може проголосувати на найближчому засіданні.

    Найсвіжіше

    Популярне