Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Архімандрит УПЦ (МП) Гавриїл: “Наша Церква не вийшла із РПЦ”

    Архімандрит УПЦ (МП) Гавриїл, який був змушений покинути Крим через тиск з боку російських окупантів, заявив, що церква не вийшла із складу Російської православної церкви.

    У інтерв’ю для видання «Главком» Гавриїл зазначив, що рішення Священного Синоду УПЦ (МП) повністю копіюють рішення Синоду РПЦ. Також він повідомив, що після повернення з Риму, де він займався гуманітарною допомогою українським біженцям, йому пригрозили забороною в служінні.

    «Я вважаю, що наша Церква не вийшла із складу Російської православної Церкви і сьогодні повністю залежить від РПЦ. І це необхідно терміново змінювати….Рішення Священного Синоду нашої церкви повністю копіюють рішення Синоду РПЦ. І за хронологією наш Синод відбувається кожного разу через два-три дні після Синоду РПЦ», – сказав Гавриїл.

    «Коли я приїхав у Києві до нашої митрополії, з розповіддю про справи в монастирі та проблеми, які нас там супроводжують, мені сказали, що мене потрібно було би заборонити у служінні», – додав він.

    За словами Гавриїла, він був змушений залишити Крим через тиск з боку російських окупантів. У Римі він займався гуманітарною допомогою українським біженцям, зокрема, приймав у найкращих лікарнях Італії українських дітей, які постраждали внаслідок російської агресії.

    «У нас тоді були домовленості з Ватиканом, наших дітей приймали у найкращих лікарнях Італії. Я зустрічався з кардиналом П’єтро Пароліном, обговорювали організаційні питання. Дітям робили дороговартісні операції, протезування, лікування зору, курси реабілітації з ДЦП», – розповів Гавриїл.

    «За три місяці ми прийняли 167 дітей. У нас були домовленості з моїми друзями в Римі, українцями. Вони створили гуманітарну асоціацію, яка приймала минулого року наших дітей. Цього року вона уже не працює», – додав він.

    За словами Гавриїла, закриття гуманітарної асоціації сталося після того, як він отримав від Київської митрополії наказ виїхати з Риму.

    «Київська митрополія мені сказала виїжджати з Риму і після того гуманітарна асоціація припинила свою роботу», – сказав він.

    Це інтерв’ю є черговим підтвердженням того, що УПЦ (МП) залишається під контролем Російської Православної Церкви.

    Читайте повне інтерв’ю з архімандритом Гавриїлом на нашому сайті.

    Найсвіжіше

    Популярне